Stevia sötningsmedel ger samtliga möjlighet att njuta av godis

Jag startar med Stevia sötningsmedel för att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet av detta är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan beställa Stevia sötmedel på denna länk.

kim

Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill avstyra strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller ett litet antal som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sej ifrån strösocker är vanligt samt dyker upp ur fler än en anledning.

Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket innehåller flera annorlunda varianter, men främst av två annorlunda typer som enkelt nog heter typ 1 och typ 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har diabetes har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig handlingskraft med god fördelning samt lider man av art 1 diabetes så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig och börjar dofta aceton. Man går också snabbt dra ner i vikt. Art 1 sockersjuka är ett livshotande tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och kanhända medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med socker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta förtära godis samt idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än socker, så bara väldigt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ned i kilon, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott strösocker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett tillstånd som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt effektiv, men det gäller att man får i sig tillräckligt med fett och protein för att orka med en kolhydratfri föda.

LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå ner i kilon samt har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man går på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får bestämt maximum inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse förtära ledigt av proteiner och fett för att dämpa aptit och mätta kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, många grönsaker och rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, därtill äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att inta bacon till morgonmål när man vill gå dra ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.